Kreditkort

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett kort som är kopplat till en kredit. Detta innebär att banken lägger dina köp åt dig när du betalar med kortet. I slutet av varje månad får du istället en faktura som du betalar. Priset du får betala för att skjuta upp betalningen är en ränta som bankerna anger, den är oftast tvåsiffrig. Du kan dock alltid undvika räntan genom att betala hela beloppet på en gång när du får månadsfakturan. Väljer du att delbetala din faktura tillkommer det en ränta.

Därför rekommenderar jag kreditkort endast till dig som kan betala fakturor i god tid och har stabil ekonomi. Fördelen med kortet är att de ofta är mer förmånliga vid resor utomlands samt att man med vissa kreditkort får cashbacks, d.v.s en procentandel (oftast <1%) på allt som man handlar.

Kan kreditkort vara något för mig?

Kreditkort rekommenderar jag absolut inte till alla personer. Det finns vissa saker man måste vara medveten om och tänka på om man bestämmer sig för att skaffa ett sådant kort. Jag har gjort en checklista, om svaret är ”ja” på alla dessa frågor, skulle jag rekommendera vissa kreditkort till dig eftersom fördelarna överväger nackdelarna.

  • Har du en god och stabil ekonomi?
  • Planerar du din ekonomi och har koll på dina utgifter?
  • Betalar du dina fakturor i tid?

Om svaret är ”ja” på dessa tre frågor kommer du kunna ta del av fördelarna med ett kreditkort eftersom att du slipper betala ränta på din faktura!

Vad för kreditkort bör jag välja?

Du bör välja ett kreditkort som du får något mervärde av. Det är därför viktigt att kreditkortet är avgiftsfritt (0 kr i årsavgift), att du får cashbacks (d.v.s pengar tillbaka på allt du handlar för) samt förmånliga villkor i samband med handel utomlands samt att du får andra bonusar, t.ex tilläggsförsäkringar etc.

Vilket kreditkort rekommenderar jag och vilket använder jag?

Jag har valt att använda ett kreditkort från Komplett Bank Mastercard! Detta kreditkort har alla fördelar ett kreditkort kan ha:

  • Det är gratis! Du betalar 0kr i årsavgift för att skaffa och använda kortet!
  • Du får bonus på alla dina köp – Du får 0,5% tillbaka på alla dina köp, 1% på köp över 20 000kr samt 4% tillbaka vid köp på Komplett.se – Betalar du ca 20 000kr varje månad kommer du spara 100kr/mån vilket blir 1200kr/år. Det är inte mycket pengar men alltid något, detta kan du t.ex investera på börsen och öka ditt månadssparande!
  • Avgiftsfria kontantuttag
  • Inkluderande försäkringar – Reseförsäkring för dig och din familj när du reser!

Vill du skaffa kortet kan du läsa mer om kortet på deras hemsida och du får gärna använda min sponsrade länk!

bästa kreditkortet 2022

Betalkort

Ett betalkort påminner om kreditkort då du använder kortet för att göra köp. Därefter får du en faktura i slutet av månaden på alla dina köp. Skillnaden gentemot kreditkort är att du måste betala hela fakturan på en gång. Tillskillnad från kreditkort där man kan dela upp sin faktura. Fördelen med detta kort gentemot ett vanligt bankkort är just att vissa banker erbjuder betalkort helt gratis samt ger dig bonusar och andra förmåner.

Hur man kan ha nytta av betalkort

Den stora fördelen med betalkort som jag ser är att kortet kan i vissa fall vara avgiftsfritt, inkluderar försäkringar samt att det är fördelaktigt vid uttag av pengar utomlands. Ett betalkort som jag varmt kan rekommendera till er är P.F.C (sponsrad länk) eftersom det är avgiftsfritt, har fördelar vid resor utomlands samt kommer med en väldigt intressant app där man får stenkoll på hur man spenderar sina pengar och inom vilka områden månad för månad. På så sätt får man stenkoll över sin ekonomi och kan dra ner på onödiga köp som skenar iväg.